Allt delar samma andedräkt - djuren,trädet, människan -- Vad är människan utan djuren? Om alla djur vore borta skulle människan dö av andens stora ensamhet. ( Hövding Seattles vädjan till president F.Pierce)


onsdag 16 november 2011

Vi.. läääängtar ... myyyycket .... efter ....






..... den mjukt busvänliga och vintergnistrande snöööön ..














..... och snart så kommer härligt spännande juletider

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Snön kommer, frågan är när.. Min mor sa idag att de fått lite av den varan förra natten, men den försvann under dagen. Vi hade lite frost i morse och -3°. Och jag hämtade mina skidor hit från en annan lägenhet, för säkerhets skull, ifall att.. Hittade även mina röda skridskor som jag fick när jag fyllde 17, de är helt oslipade, sist jag åkte med de så var de så slöa som ett par brädbitar under fötterna! Funderar på att slipa dem och försöka åka, sen när det är tillräckligt kallt.
    Vinter är för mig en självklarhet, men här är det ju annorlunda, som med mycket annat jämfört med vad jag är uppväxt med..
    Ha en skön tid alla ni!
    Kramar, minst tolv stycken!
    Raya

    SvaraRadera
  2. Goooodermorgon Raya du de fria viddernas dotter.
    :) ja du, skridskoturen blir allt betydligt mer åkgivande med slipade skridskor.
    Minns en jul som barn, då jag innerligt hett hade önskat mig ett par vitta "prinsesskridskor"
    och jag fick ett par ... i storlek 40!!! Själv var jag en 36. Det tänktes praktiskt, man skulle ha något att växa in i, men jag har aldrig någonsin vuxit in i dom.
    En vinter bestämde jag mig för att försöka samla några tjejer/damer från byn för lite skridskoåk, hade gjort fika, tagit med mig en spelare och lite vacker åkmusik, för vackert som på TV skulle det vara.Men,de enda skridskor jag hade att tillgå var sonens ishockeyrör och där är tekniken en helt annan än med "prinsessskridskorna", så jag hade för säkerhets skull satt fast en kudde där bak i baken, för jag förstod att det skulle bli en hel del vurpor,(och det blev det) men oj så roligt vi hade.
    Ja, vintern den kommer garanterat att ha med sig en massa snö när tiden är inne, men detta att längta är så mysigt och en viktig del i det hela och med snön kommer också ljuset, just nu är det mycket mörker, ser intet var jag sätter ner mina fötter.Visserligen har jag en pannlampa men den ger ett mycket begränsat ljus. Det naturliga ljuset är alldeles oöverträffbart.
    Nu ska jag utfodra mig själv och gänget, för att sen kasta oss ut till den väntande skogen
    Var beredd ... för här kommer ett stort lass med kramar från oss alla i norr (såg just på vädret och det ser ut som om det kommer att dala ner en del snö på söndag... jippiiiii!!!)

    SvaraRadera
  3. Jag lääääängtar efter er jag!! Men hoppas så klart på en VIT jul så att vi kan busa i snön. Puss o kram!

    SvaraRadera